پخت انواع ترشی
برای دیدن روش پخت روی ادامه مطلب کلیک کن
ژانویه 29, 2009 روی 9:08 ق.ظ · طبقه بندی شده زیر انواع ترشی
مواد لازم (برای 10 نفر)
پیاز ریز: 5/1 کیلوگرم
سیر: 200 گرم
نعناع خشک برای معطر کردن: 2 قاشق سوپخوری
سرکه: به مقدار لازم
فلفل قرمز تند خرد شده: به مقدار لازم
طرز تهیه:
ابتدا پیاز ریز و سفت را پوست بگیرید و تمیز کنید، سپس نعناع را تمیز کرده، آنگاه سیر را پوست گرفته و خرد کنید، سپس ظرف مناسب را که شیشهای باشد، انتخاب کنید، اول یک ردیف پیاز، سپس سیر روی هم قرار میدهیم و هر ردیف از مواد مصرفی که در شیشه میریزیم، کمی نعناع خشک کوبیده نیز روی آن بریزید، به این ترتیب تمام مواد را در ظرف بریزید، سپس سرکه را که قبلا آماده کردهاید به اندازه روی پیاز بریزید تا سرکه روی آن را بپوشاند، البته یک عدد فلفل قرمز را هم ریز ریز کنید و داخل ظرف بریزید. بعد در ظرف را محکم ببندید… پس از سه، چهار هفته، ترشی پیاز شما آماده است. البته آنچه که در تصویرمیبینید، تزئینی است و برای سرو داخل این ظرف کشیده شده است.
جولای 29, 2008 روی 12:20 ب.ظ · طبقه بندی شده زیر انواع ترشی and tagged: ترشی, ترشی بادنجان, ترشی بادنجان شکم پر, طرز تهیه ترشی
یک فنجان | سیر کوبیده شده |
5/1 کیلو | سبزی ترشی |
یک قاشق سوپخوری | ادویه |
یک قاشق سوپخوری | نمک |
3 کیلو | بادنجان قلمی کوچک |
به اندازه لازم | سرکه |
طرز تهیه:
سبزی ترشی شامل جعفری، نعناع، ترخون و در صورت امکان کمی سبزیهای معطر محلی است. سبزیها را پس از پاک کردن و شستن روی یک پارچه تمیز پهن کرده و می گذاریم یک شبانه روز بماند تا آب آنها کاملاً گرفته شود. سپس آنها را خرد می کنیم.
برای تهیه این ترشی از بادنجانهای کوچک استفاده می کنیم. اگر بادنجان ها خیلی ریز و کوچک باشد، کلاهک سبز آن را بر نمی داریم و به همین ترتیب آنها را در حالیکه یک برش3 سانتیمتری در وسط بادنجان ها ایجاد کرده ایم، در سرکه می جوشانیم. به طوری که برای هر یک کیلو، یک لیوان سرکه لازم است. ظرف را روی حرارت ملایم قرارمی دهیم تا بادنجان ها کمی بپزد، ولی له نشود.
سبزی ترشی خرد شده را درظرف تقریباً بزرگی می ریزیم وسیر، نمک و ادویه را به آن اضافه می کنیم . بعد ازمخلوط کردن آنها، شکم بادنجان ها را ازاین مخلوط پرمی کنیم و در ظروف مخصوص ترشی می ریزیم . سپس روی مواد سرکه می ریزیم تا سرکه روی بادنجان ها را بگیرد. در آنها را محکم می بندیم و در جای خنک نگه می داریم.
نکات تغذیه ای :
خوردن ترشی به همراه غذا باعث افزایش اشتها می شود. همچنین به علت دارا بودن سرکه باعث هضم بهتر غذا و چربی ها میشود. اگر در صورت خوردن یک غذای چرب احساس سنگینی کردید، با خوردن مقداری ترشی یا آبلیمو یا آبغوره که همگی خاصیت اسیدی دارند، حالتان بهبود خواهد یافت.
تذکر:
در مصرف ترشی نباید زیاده روی کرد.همانطور که اشاره شد ترشی خاصیت اسیدی دارد ، بنابراین افرادی که دچار ناراحتی معده هستند نباید آن را مصرف کنند.
این ترشی به علت دارا بودن بادنجان، برای افرادی که به آن حساسیت دارند مناسب نیست.
جولای 29, 2008 روی 12:17 ب.ظ · طبقه بندی شده زیر انواع ترشی and tagged: ترشی, ترشی زیتون, زیتون, طرز تهیه ترشی
این دستور برای درست کردن زیتون پرورده تو خونه که هم مقبول باشه، هم طعمش به زیتون پرورده های شمال نزدیک باشد،است.
زیتون پرورده توی شمال با ترکیب رب انار و گردو روغن زیتون و سبزی های محلی و افزودنی هایی مثل دونه انار خشکیده درست می شود. تو تهران و بقیه ی شهرها سبزی های تازه ی شمالی گیر نمی آید و دونه انار خشک هم ممکنه تو فروشگاه های محصولات شمال پیدا بشود. سعی کنید حداقل رب انار رو از این فروشگاههای محصولات شمال و به صورت باز بخرید چون خیلی مزه اش متفاوته و بهتر از رب انارای بسته بندی است. برای سبزی هم جایگزین وجود داره که تو دستور می خوانید.
مواد لازم:
نیم کیلو زیتون هسته گرفته
یک پیمانه و نیم رب انار ( می تونین بسته به ذائقه تون کم و زیادش کنید)
250 تا 300 گرم گردو چرخ کرده ( بازم زیاد و کمیش به ذائقه تون بر می گرده!)
دو قاشق آبلیمو
یک قاشق مرباخوری نعنا خشک سابیده
یک قاشق چایخوری آویشن سابیده
2-1 قاشق دانه انار خشک (نبود نریزید، اتفاق بدی تو مزه ی زیتون نمی افته)
طرز تهیه:
اگه زیتون شور و ترش بود 1 ساعت تو آب خیس کنیدش، مواظب باشید بیشتر تو آب نمونه چون بی مزه می شه ( هر چی زیتون کمتر شور باشه، کمتر باید تو آب بمونه، راه درستش اینه که نیم ساعت که گذشت بچشیدش و اگه یه شوری معمولی داشت از آب درش بیارین). زیتون رابریزید تو سبد، آبش که رفت بریزید تو یه کاسه بزرگ و رب انار و آبلیمو رو اضافه کنید. خوب هم بزنید و بقیه مواد را اضافه کنید. خوب که مخلوط کردید 1 ساعت بگذارید تو یخچال تا خنک شود یا اگر عجله دارید همونطوری بخورید. میل خودتونه!
آشپز مدرن
جولای 28, 2008 روی 3:10 ق.ظ · طبقه بندی شده زیر انواع ترشی and tagged: ترشی, ترشی فوری
مواد لازم:
- بادمجان قلمی 8 عدد
- گوجه فرنگی 3 عدد متوسط
- فلفل سبز دلمه ای 2 عدد متوسط
- هویج 2 عدد متوسط
- سیر 1 بوته
- ترخان خشک 2 قاشق غذاخوری
- شوید خشک 1 قاشق غذاخوری
- سرکه سیب به مقدار لازم
- گلپر یا سیاه دانه در صورت تمایل
- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
* طرز تهیه:
1- پوست بادمجانها را بگیرید و آنها را حلقه حلقه کرده، در قابلمه لعابی ریخته روی آن سرکه سیب بریزید به حدی که روی بادمجانها را بگیرد. سپس آن را روی حرارت قرار دهید تا بادمجانها پخته شده و نرم گردد. پس از آن که بادمجانها سرد شد آنها را با ته قاشق له کنید.
2- گوجه فرنگی ها را شسته، کاملاً خشک کنید و آنها را ریز خرد نمایید.
3- فلفل های دلمه ای را بشویید و با دقت آنها را خشک کنید و به صورت نگینی یا خلال خرد نمایید.
4- پوست سیرها را بگیرید و آنها را از رنده درشت رد کنید.
5- پوست هویجها را بگیرید و آنها را از رنده درشت رد کنید.
6- هویج، گوجه فرنگی، فلفل سبز دلمه ای، سیر، ترخان و شوید را به بادمجان اضافه کنید. به آن کمی نمک و زردچوبه بزنید و تمام مواد را با هم مخلوط کنید. سپس سرکه سیب را روی مواد بریزید تا حدی که روی مواد را کاملاً بگیرد و آنها را در شیشه های در دار بریزید. (برای آن که ترشی کپک نزند باید سرکه خالص باشد. اگر از خالص بودن سرکه اطمینان ندارید، بهتر است بگذارید سرکه چند جوش بزند، پس از آن که سرد شد آن را به مواد اضافه کنید.) در صورت تمایل مقداری گلپر یا سیاه دانه به ترشی اضافه کنید.
نکته (1): برای تهیه یک ترشی خوب اولاً مواد باید کاملاً تازه باشد، ثانیاً مواد باید کاملاً خشک باشد و به هیچ وجه آب نداشته باشد تا ترشی کپک نزند.
نکته (2): در صورتیکه طعم بادمجان کبابی را می پسندید، به جای این که بادمجانها را با سرکه سیب بجوشانید آنها را کبابی کنید.